Gedempte Zuiderdiep 95

9711HD GRONINGEN

050- 851 89 20

Man - Vrij: 10:00 - 17:00

NASA-technologie

Toevallig is een nabijgelegen bedrijf voor verwarming en airconditioning een distributeur van Aerus Holdings Active Pure-producten. De distributeur laat het gasbedrijf SoCalGas kennismaken met de Aerus Air Scrubber Plus, een lijn van lucht- en oppervlaktezuiverende apparaten. SoCalGas heeft uiteindelijk meer dan 10.000 van deze luchtreinigers besteld en geïnstalleerd in Porter Ranch-huizen.

“We hadden niet meteen de voorraad om aan zo’n enorme vraag te voldoen”, herinnert Joe Urso, CEO van Aerus, zich. “We moesten bestellingen bespoedigen, onderdelen binnenvliegen, overuren maken.” Maar uiteindelijk zegt hij: “Het was een geweldige demonstratie van de kracht van onze technologie. We dé oplossing te hebben, zodat mensen comfortabel en veilig thuis konden blijven.”

Het is begin 2016 als gasarbeiders in Zuid-Californië al maandenlang worstelen om een ​​aardgaslek uit een put in Aliso Canyon in Los Angeles te stoppen. Duizenden inwoners van de naburige Porter Ranch-gemeenschap – en zelfs twee van haar scholen – zijn al geëvacueerd. Tegelijkertijd zorgt een nieuw apparaat, dat is gebaseerd op een NASA-uitvinding, ervoor dat duizenden anderen veilig thuis kunnen zijn.

Tijdens een aardgaslek uit deze put in Aliso Canyon, tussen eind 2015 en begin 2016, zijn duizenden inwoners verhuisd vanuit de naburige wijk Porter Ranch in Los Angeles. Maar duizenden anderen konden op hun plaats blijven nadat Southern California Gas 10.000 Air Scrubber Plus-eenheden had besteld en aan de bewoners had uitgedeeld. De apparaten zijn gebaseerd op een meer geavanceerde vorm van een luchtreiniger die in de jaren negentig voor NASA is gebouwd en die organische verontreinigingen in de lucht afbreekt.

Afbeelding ter beschikking gesteld door Earthworks, CC BY 2.0

Air Scrubber Plus (Spinoff 2015) is een range van apparaten die doorgaans in thuisventilatiesystemen worden geïnstalleerd. Maar het volledige assortiment ActivePure-producten omvat een breed scala van ongeveer 60 modellen. Deze variëren van kleine, draagbare apparaten tot grote industriële machines en zijn gemaakt voor installatie overal: van plafondtegels tot auto’s. Ze bevatten zelfs wastoepassingen. Deze zijn allen gebaseerd op een ontdekking die in de jaren negentig werd gedaan in het Wisconsin Center for Space Automation and Robotics, een NASA Research Partnership